+46(0)732-51 19 03
Kostsam räddningsaktion vs tydliga värderingar! Välkommen till frukostseminarum 3 april
Kostsam räddningsaktion vs tydliga värderingar! Välkommen till frukostseminarum 3 april Många företag har problem med lönsamheten. Kan det vara ett symptom på att allt inte står rätt till i företaget? Välkommen den 3 april då vi talar om hur du kan ge dina medarbetare förutsättningar, för att i vardagen ha de beteenden som skapar en välmående organisation som slipper dyra räddningsaktioner.
Från förestående katastrof till framgång. Välkommen till frukostseminarum 3 april
Från förestående katastrof till framgång. Välkommen till frukostseminarum 3 april Vissa företag når extrem lönsamhet samtidigt som de utvecklas. Är det ett tecken på att medarbetarna fattar rätt beslut eller är det bara ren tur? Välkommen den 3 april då vi talar om hur vissa får det att hända genom styrkan i sina gemensamma värderingar. Styrkan som vänder svåra situationer till utveckling och lönsamhet.
Robotrevolution och digitalisering. Hur hanterar du den utvecklingen?
Robotrevolution och digitalisering. Hur hanterar du den utvecklingen? Att få bidra med sitt eget kunnande och dra slutsatser med kollegor skapar trygghet och engagemang. Trygghet som är grundläggande för att hantera förändring och osäkerhet, engagemang som kommer av att få använda sin förmåga och utvecklas. Visste du förresten att dataspelsindustrin bygger på samma tre grundläggande faktorer för att få oss att vilja spela?
Lästips SVD: Att spela spel ökar motivationen på jobbet
Lästips SVD: Att spela spel ökar motivationen på jobbet Lästips SvD: Har du en dipp i motivationen på jobbet? Testa att presentera en del av arbetsuppgifterna som utmaningar i ett spel. Det ökar motivationen, visar ny forskning.
Artikel - Spel ger bättre odds i utvärderingen av styrelsen
Artikel - Spel ger bättre odds i utvärderingen av styrelsen Enkäter, gruppdiskussioner eller intervjuer – styrelseutvärderingar kan göras på många olika sätt. Redpill Linpros styrelse har testat en ny metod – utvärdering via spel! Ordföranden Christina Detlefsen är nöjd och berättar vad poängen är.
Artikel - Involvera och motivera
Artikel - Involvera och motivera Ledningen identifi erar behovet av att göra en förändring av något slag. De resonerar, analyserar och har ofta ambitionen att ha svar på det väsentliga innan de fattar beslut och kommunicerar förändringen. De informerar mellancheferna när de själva ser hur lösningen på alla problem borde se ut, tror de. Själva har de sedan länge klart för sig varför förändringen måste ske, men glömmer bort att mellancheferna också måste få ställa frågan VARFÖR?
Kick-off med resultat som gör skillnad
Kick-off med resultat som gör skillnad Konkret handlingsplan Personliga åtaganden Deltagare som har genuint roligt

 

 

>50 000 användare

Vi har sålt ca 5000 förändringsspel använda av mer än 50 000 personer i 40 länder. Läs mer >