+46(0)732-51 19 03

Kostsam räddningsaktion vs tydliga värderingar!INBJUDAN TILL FRUKOSTSEMINARIUM 3 APRIL

Välkommen den 3 april då vi talar om hur du kan ge dina medarbetare förutsättningar, för att i vardagen ha de beteenden som skapar en välmående organisation som slipper dyra räddningsaktioner.


INFORMATION
Datum: 3 april 2019
Tid: 08.00-09.30, lättare frukost serveras
Plats: United Spaces, Waterfront Building
Hitta: Klarabergsviadukten 63
Begränsat antal platser


Många företag har problem med lönsamheten. Kan det vara ett symptom på att allt inte står rätt till i företaget? Kan man jämföra ett företag med en grupp kanotister som låter bli att använda sin kunskap om annalkande kuling, med resultatet att man sitter frusen och blöt på en öde ö med hela Östersjön framför sig och måste få hjälp att ta sig därifrån?


Såhär kan det gå...

För några år sedan var det ett gäng på 12 personer som såg fram emot att paddla en långhelg i  Skärgården. Vi var vänner och vänners bekanta, en löst sammansatt grupp. När vi stack iväg från basen sken solen, havet var blått, små krusningar till vågor, öarna många att snirkla runt. En perfekt dag för en kajakfärd.

Vi gav oss av mot yttersta havsbandet, det tog bara en dryg timme innan vi stannade och tog ett härligt bad. Efter rasten gav sig fem av deltagarna tillbaka mot basen, eftersom vi visste att det skulle kunna blåsa upp till kuling. Någon timme senare var det dags för lunch för oss andra. Vi valde en plats i lä då det börjat blåsa lite och vi lunchade i solen med hela Östersjön framför oss.


"Vi behöver ge oss av, det ska ju blåsa upp"
"Oroa dig inte, det är lugnt"


Efter ett tag hördes: "Vi behöver ge oss av, det ska ju blåsa upp." Svaret blev: "Oroa dig inte, det är lugnt."  Några fortsatte att njuta medan andra sakta började plocka ihop. När vi väl gav oss av blåste det riktigt ordentligt. Den kulingvarning som utfärdats började ge sig tillkänna. Vi fann en väg mellan öarna och fick visst skydd för vinden ända tills vi skulle över ett brett sund. Vi samlade gänget för att diskutera hur vi skulle göra. Vi var helt klart oense om det var möjligt att paddla över sundet eller inte.

Till slut fattade två personer resolut ett beslut och började paddla ut i piskande vågor och vind. Strax därpå, innan sundet, blåste en av deltagarna plötsligt upp på land. Det fanns ingen ork att varken hålla kurs eller paddla framåt. De som var kvar stannade upp och en person föreslog, "Vi lyfter över kajakerna på andra sidan ön och fortätter därifrån...". Idén gillades inte. Där var det visserligen lä , men öppet hav, och sundet skulle vi fortfarande över. Det blåste hårt, hade börjat regna och vi frös...

Det löste sig trots allt. Hur? Det får du veta på seminariet den 3 april.


Hade starka gemensamma värderingar gjort att gänget fattat andra beslut? Vill du att dina medarbetare hanterar svåra situationer på ett annat sätt än personerna i berättelsen?

Välkommen den 3 april, då vi talar om hur du kan ge dina medarbetare förutsättningar för att i vardagen ha de beteenden som skapar en välmående organisation som utvecklas och är lönsam.


Varmt välkomna / Annika Castwall
 

>50 000 användare

Vi har sålt ca 5000 förändringsspel använda av mer än 50 000 personer i 40 länder. Läs mer >

Anmäl dig här!